Kom igång

Vare sig ni är ett testcenter eller är på väg att bli ett så kan det finnas saker som kan vara bra att känna till.

Att bli ett testcenter är ganska enkelt, det en bra checklista på Certiport som ni kan följa. Vi hjälper mer än gärna att komma ihåg – det är därför vi här!

Ett testcenter kallas CATC, Certiport Authorised Test Center, och tillhör en sektor. Det finns några olika sektorer att välja på; offentlig sektor, kommersiell och akademisk. Det är olika regler och produkter tillgängliga beroende på vilken typ av testcenter ni är. Ni kan ha mer än ett testcenter för att täcka alla behov.

Varje region/land har en CAP, Certiport Authorized Partner, och i Sverige så är det Lexicon. Närmare bestämt så är det kontoret i Malmö som är CAP. Vår roll är att stötta testcenterna och det är också av oss vi köper licenser och vouchers så ni kan leverera tester.

När ett testcenter får problem så kan ni kontakta oss, skulle inte vi kunna hjälpa er så finns det en support på Irland ni kan vända er till. Det är Prodigy Learning som ansvarar för den.

Vouchrar, licenser och inventory

Det finns lite olika typer av produkter men de går att förstå sig på ganska snabbt. Den enklaste varianten är vouchers. Dessa kan köpas styckvis och är egentligen en kupongkod som ska matas in när testet ska tas.

Att köpa inventory förenklar själva testförfarandet då ni direkt i Console 8 kan plocka ett test utan att behöva mata in koder.

För skolor är licenser det vettigaste att köpa. Dessa gäller upp till 100, 250 eller 500 tester. Det går att specialbeställa större kvoter. Brytpunkten mellan voucher och en licens för 100 tester går vid ungefär 50 test. Vi ser alltid till att ni köper det som passar bäst.

Ett köp gäller oftast i 12 månader om inget annat sägs.