Så blir ett testcenter till

Processen att bli ett testcenter för Certiport är ganska enkel och går rätt snabbt. På certiport.com finns ypperliga guider för detta. Här kan du läsa mer om de andra aspekterna än just de tekniska.

Varför vara ett testcenter?

Anledningar kan vara flera eller en enda, oavsett är det enkelt och går snabbt. Kanske är ni ett företag som inser att kompetent personal i Office gör att dagliga arbetet med kalkyler, presentationer och offerter går snabbare blir proffsigare. Genom att erbjuda de anställda att bli certifierade så säkerställer ni att alla har en hög lägsta nivå i de programvaror som ni använder.

Konsultbyrå med partnerskap

Som partner till Adobe, Microsoft, Autodesk eller Apple kan det ibland krävas att konsulterna är certifierade inom sina områden. I stället för att springa till andra testcenter så kan ni hantera det in-house.

Rekryterings- eller uthyrningsbolag

I samband med rekrytering och uthyrning kan det finnas i behov att testa kandidaters kompetens. Genom att erbjuda en möjlighet att certifiera sig får kandidaterna en chans och bevisa sin kompetens i aktuell programvara.

Utbildningsföretag

Ni kanske håller kurser i Word, PowerPoint, InDesign eller JavaScript eller varför inte AutoCAD och vill erbjuda era deltagare att validera sina nyvunna kunskaper genom att ta en certifiering.

Skola, allt från grundskola till högskola

Oavsett om det en certifiering för eleverna som mappar mot deras kurser, eller om det är ett krav på lärarna, så finns det en uppsjö av olika certifieringar som passar in i skolan.

Vad krävs?

Det krävs inte speciellt mycket. Ni ska uppfylla de tekniska kraven och ha en förståelse för processen vid testskrivningen. Detta finns på certiport.com och vi hjälper er att komma igång.

Vouchers, Inventory och License

Den bit som krävs och som kostar pengar är produkterna som gör att ni kan skriva tester. Vouchers är koder som används som betalning när någon skriver ett test. En voucher kan överlåtas till vem som helst.

Inventory är som en voucher men utan en kod. Testprogrammet drar bort ett test från ert Inventory varje gång någon skriver ett test. Kan bara överlåtas till andra testcenter, inte till testdeltagare.

License är för större organisationer, oftast akademiska sådana. Kostnaden medför fritt uttag av certifieringar inom ett område, till exempelvis MTA (Microsoft Technology Associate), upp till ett tak. Gränsen för när det lönar sig med en licens är vid cirka 50 certifieringar per år. Mindre än 50 så är det billigare att köpa vouchers eller inventory.

Åtagande

Som testcenter, CATC (Certiport Authorized Testcenter), åtar ni er att initialt köpa minst 20 vouchers/inventory eller 1 licens samt att årligen därefter köpa minst 10 vouchers/inventory.  

 

Kontakta mig för mer info

Peter Robinson
040-665 56 50
info@certiport.se